NAUTICAL management & SAFETY THOLEN
Ter land, op zee of in de lucht, SAFETY first!
 
 
 

Over ons

Zelf ben ik al bijna 30 jaar werkzaam in de zeevaart, opgeklommen van matroos tot kapitein. Aan de wal ben ik ruim 17 jaar brandweerman bij de Veiligheidsregio Zeeland geweest, en opgeklommen tot bevelvoerder en schipper van een reddingsboot. Ik ben meer dan 10 jaar lang reder geweest en 3 eigen zeeschepen in bezit of/en beheer gehad. Op gebied van veiligheid dus veel ervaring opgedaan, maar ook op het gebied van spoedeisende hulp. Aan boord ben je verantwoordelijk voor onbeperkte medische zorg en heb daarvoor ook meerdere malen stage gelopen op spoedeisende hulp afdelingen van ziekenhuizen. Nog steeds moet de medische hulp aan boord regelmatig herhaald worden en dat is inclusief kleine chirurgische ingrepen. Eind 2016 heb ik een internationaal erkend EHBO instructeurs diploma behaald waarmee ik verschillende cursussen mag geven en certificeren zoals Primaire en Secondaire zorg, Basic Life Support (Reanimatie) met AED en Kinder-EHBO met reanimatie en AED. Verder verzorg ik BHV trainingen aan boord en bedrijven aan de wal, Dit doe ik 6 maanden per jaar, daarnaast vaar ik nog steeds 6 maanden per jaar als Kapitein in de Zeevaart. 

Zowel aan boord als aan de wal bij de brandweer en op de SAR boot, en als deelnemer van "Hartveiligwonen" heb ik persoonlijk in de praktijk op het gebied van spoedeisende hulp allerlei dingen ervaren, waaronder dodelijke ongevallen, reanimatie, drenkelingen, brandwonden, snijwonden, val van hoogte en dergelijke. Bij druk bezochte cursussen huren we ten alle tijde professionele en bevoegde instructeurs in indien nodig. Ik hoop dat ik mijn kennis op veiligheidsgebied en EHBO met u of uw bedrijf of personeelsleden mag delen in de de toekomst. In 2016 zijn we begonnen met het organiseren van een sponsor zwemtocht van Stavenisse over de Oosterschelde naar Sint Annaland. Dit was een groot succes, en willen we jaarlijks proberen te herhalen. De opbrengsten zijn volledig ten bate van goede doelen!


Diensten

De volgende diensten bieden we aan op verzoek:

1. Technisch onderhoud voor schepen in de Zeevaart
2. Bemanningszaken Zeevaart (crewing) 
3. ISM (Internationaal Safety Management) voor de zeevaart
We verzorgen het management van de bemanning, zoals crewchanges, tickets en visa regelen, het volledige onderhoud van het zeeschip, het technisch management, voorraadbeheer, bestellingen, proviandering, dus eigenlijk alles behalve de bevrachting en het financieel management van het schip.
4. EHBO primaire en secondaire zorg (met CPR&EAD) 
5. BLS&AED (Basic Life Support (reanimatie) en automatische externe defibrillatie)
6. Kinder-EHBO (met reanimatie en eventueel AED)
7. BHV trainingen voor bedrijven aan de wal en binnenvaart

Instructeursnummers:  PADI/EFR310182 NRR-I member ERC-909-777650 Instructeur ERC-380-828259. Natuurlijk volgen we de laatste richtlijnen van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) en ERC (Europeese Reanimatieraad). Voor brand en ontruiming het Rijksdiploma bevelvoerder in het bezit, aangesteld als bevelvoerder bij de Veiligheidsregio Zeeland.

We certificeren voor bedrijven, scholen, instellingen en particulieren. BHV en EHBO-ers krijgen naar wens een pasje of certificaat.

8. Diverse nautische trainingen op verzoek (zoals hulp of examentraining voor vaarbewijs 1&2)


Prijzen cursussen:

 

Cursussen

Prijs (ex. BTW)

Bijzonderheden

BHV en EHBO-trainingen, Reanimatie (BLS/AED). Brand en ontruimen etc.

€50,- per uur 

ex. lesmateriaal en evt. lotussen

Bij grotere groepen werken we met 2 instructeurs 

Vaarbewijs 1 en 2 (Vaarbewijs 1 is 3 dagdelen van 3 uur)

(Vaarbewijs 2 is 4 dagdelen van 3 uur)

€25,- p.p. per les van 3 uur 

ex. lesmateriaal en examengeld, en minimaal 5 personen

Prijs afhankelijk aantal deelnemers. Bij grote groepen geldt er korting, bij minder dan 5 personen in overleg.

Anders

Op basis van offerteBij meer dan 5 personen geldt een korting in overleg.

Prijzen overig:

Voor alle overige diensten zoals de BHV, ISM en Nautische trainingen op maat zijn de prijzen in overleg.

Uurtarief is 50 euro per uur ex BTW inclusief gebruik vaste eigen oefen of keuringsmiddelen. Voor reisuren rekenen we 25 euro ex BTW, en de kilometers 0,19 cent per kilometerWij werken met de nieuwste oefenmaterialen zoals de QCPR Little Anne poppen van Laerdal, met digitale output.

Hieronder vind u een indruk van enkele professionele spullen wij gebruiken